wikicell, eetbare verpakking

De nieuwe manier van verpakken

Een hapje cocktail? Of een handvol sap? Doet u mij maar een balletje vanille-ijs in een kaneelvelletje. Dankzij onderzoeker David Edwards eten we in de toekomst ook de verpakking op. 

wikicell, eetbare verpakking

Wikicell

Bij Wikicell Design hebben ze de biologisch afbreekbare verpakking naar een nog hoger niveau getild. Het idee kwam simpelweg uit de natuur. Fruit wordt al beschermd door een natuurlijke verpakking die in de meeste gevallen nog eetbaar is ook. Met de technieken van nu kunnen we dit ook met andere voedingsmiddelen nabootsen. Sterker nog, we kunnen de smaak helemaal zelf bepalen. 

De verpakking is  samengesteld uit hele kleine voedseldeeltjes, een voedings-ion zoals calcium en een molecuul als alginate (afkomstig van algen). Samen vormen ze een elektrostatische gel die vloeistof kan binnenhouden en afwasbaar is. De verpakking kan worden opgegeten of eraf worden gepeld. Dan wel even in de GFT-bak of op de composthoop gooien natuurlijk! 

Ontwikkeling 

Dit gaan we (jammergenoeg) nog niet volgende maand in de supermarkt zien. De massa zal wel open staan voor deze nieuwe ontwikkeling, het is erg leuk en vernieuwend. Helaas zijn er nog geen oplossingen voor de massaproductie van deze verpakking, we moeten dus nog even wachten. Maar de  mogelijkheden zijn grenzeloos! 

Wat zie jij graag in welke smaak verpakt?