kleding verpakking

Goed voor de dag komen

Voor het verpakken van kleding bestaan er verschillende inpakmogelijkheden. Van praktische verzendzakken tot luxe dozen en papieren draagtassen. Zoals kleren de man maken, zo maken (of kraken) verpakkingen jouw product of merk. Met welke ‘look’ steel jij de show?

Luxe tasjes

Winkelaankopen worden doorgaans meegegeven in een luxe papieren draagtas of herbruikbare shopper. Winkeliers voegen steeds vaker een extraatje toe aan de draagtas. De kleding wordt bijvoorbeeld verpakt in vloeipapier (compleet met lintje) of de bovenzijde van de tas wordt losjes afgedekt met een vloeipapiertje. De tas wordt soms afgesloten met een luxe koord of etiket. Etiketten worden ook vaak gebruikt als alternatief voor een persoonlijke bedrukking.

Herbruikbare fashionbags

De herbruikbare shoppers die modezaken gebruiken zijn in veel gevallen voorzien van een ritssluiting. De kleding wordt hierdoor beter beschermd. Een dagje shoppen gebeurt zelden zonder een hapje en een drankje. Wanneer je per ongeluk een kop thee van tafel stoot, dan zijn de kleren in ieder geval ‘veilig’.
De ritssluiting wekt tevens de suggestie van een echte draagtas en versterkt de fashionbeleving. Wil je echt opvallend over straat? Kies voor een aparte vorm of bijzondere materiaalsoort. Zo zijn ronde tassen helemaal van nu. Net als transparante tassen en tassen van riet. Hiermee maak je gegarandeerd een (fashion)statement.

Cadeaudoos

Veel online modewinkels versturen kleding in een luxe (bedrukte) verzenddoos. We zien verschillende uitvoeringen, van mat zwart tot glanzend roze, waarbij ook de binnenkant van de verzenddoos aandacht krijgt. Net als in de winkel wordt de kleding extra verpakt in een mooi vloeipapiertje. Sommige merken doen er een luchtje bij of een (handgeschreven) kaartje. Dit soort details vergroten het uitpakplezier aanzienlijk. Ook al heeft de klant er zelf voor betaald, het voelt toch een beetje alsof hij een cadeautje krijgt.

Verzendzak

In het kader van duurzaam verpakken krijgt de verzenddoos concurrentie van de verzendzak. Voor verzendzakken zijn minder materiaal en transportruimte benodigd. Dit resulteert onder andere in minder vervoersbewegingen en dus een lagere CO2-uitstoot. Je hebt keuze uit papieren en plastic verzendzakken. De plastic verzendzakken worden steeds vaker vervangen door een ‘eco-variant’ gemaakt van gerecycled plastic. Verzendzakken voorzien van een mooi dessin versterken de cadeaubeleving.

Ken jij nog andere voorbeelden van kledingverpakkingen?